Champagne

Windsor Great Park Vineyard Brut (in giftpack) 2015

page1image4151392

ENGLISH QUALITY SPARKLING WINE, ENGELAND, GROOT- BRITTANNIË

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Windsor Great Park Vineyard is een English Quality Sparkling met een bijzonder verhaal. De wijngaard in Windsor Great Park, naast Windsor Castle, is namelijk eigendom van de Britse Crown Estate. Wie deze wijn drinkt, bevindt zich in goed gezelschap: de wijn werd al geserveerd in aanwezigheid van Harry & Meghan en Willem-Alexander & Maxima!

WIJNGAARD EN REGIO

De wijngaard ligt in Windsor Great Park, in privébezit van The Crown Estate. De bekende Champagne-druivenrassen (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier) worden aangeplant in mei 2011 op een naar het zuiden gerichte helling, omringd door oude eikenbomen die de wind breken. De druiven worden eind september/begin oktober met de hand geplukt, pakweg een halve maand later dan in Champagne.

VINIFICATIE

De druiven worden direct bij aankomst in de kelder geperst. Het sap vergist in RVS, langzaam en geleidelijk, gevolgd door een malolactische vergisting, waardoor de zuren ronder worden. De basiswijn wordt in het voorjaar in flessen gegoten met een liqueur de tirage, en afgesloten met een kroonkurk. Hierna begint de tweede gisting op fles, waardoor de bubbel in de wijn ontstaat. Deze rijping ‘sur lattes’ duurt 12 maanden. De dode gistcellen worden hierna verwijderd en de kroonkurk wordt vervangen door een kurk. De flessen blijven nog 12 maanden in de kelder voordat ze worden vrijgegeven.

KLEUR

Lichtgeel met een gouden gloed,

GEUR

Expressief. Abrikozen en perziken.

SMAAK

Brioche, met boter besmeerde toast en een hintje honing. Frisheid van citroen en limoen. Diepte en balans.

SERVEREN BIJ

Heerlijk bij toast met krab en limoen, of bij schelpdieren.

NU VOOR € 53,95

Verder hebben wij onder andere deze champagnes in de winkel. Kom langs voor de complete collectie.

Deutz – Aÿ
Moët & Chandon – Epernay
Veuve Cliquot Ponsardin – Reims
Bollinger – Aÿ